주요 콘텐츠로 건너뛰기
도움말

현재 버전 게시자: originalmachead ,

제목:

Video shows strange "high contrast" display upon boot

본문:

Hi!  A customer returned an iBook G3/800MHZ...it booted fine, and looked great upon booting, but about 10 seconds after the desktop appeared, the video suddenly switched to an odd mode that I can only describe as looking like the contrast was cranked all the way up, or possibly switched to 16 color mode, or something similar.  It did not seem that there was a defect with the screen, and it did not behave like the common G3 "video issue" that is so prevalent.  Again, immediately upon boot everything looked fine, option mode looked fine, the Apple icon while booting looked fine, etc.  It's just upon completion of booting that this weird mode kicked in.  The video preferences did not show any altered settings, and the computer showed that it was in the highest resolution mode with full color.

The user stated that the strange mode suddenly kicked in while watching YouTube.  Granted, a G3 is not going to be the best platform for YouTube viewing, but is it possible that the video chip "blew a fuse", so to speak, dealing with video that it couldn't handle?

I re-imaged the laptop, and now it's fine again, and I'm watching YouTube with no problems.  I'm just curious though if anyone else has run into this bizarre issue.

Thanks!

John

기기:

iBook G3 14"

현황:

open

편집 작업: Brett Hartt ,

제목:

Video shows strange "high contrast" display upon boot

본문:

Hi!  A customer returned an iBook G3/800MHZ...it booted fine, and looked great upon booting, but about 10 seconds after the desktop appeared, the video suddenly switched to an odd mode that I can only describe as looking like the contrast was cranked all the way up, or possibly switched to 16 color mode, or something similar.  It did not seem that there was a defect with the screen, and it did not behave like the common G3 "video issue" that is so prevalent.  Again, immediately upon boot everything looked fine, option mode looked fine, the Apple icon while booting looked fine, etc.  It's just upon completion of booting that this weird mode kicked in.  The video preferences did not show any altered settings, and the computer showed that it was in the highest resolution mode with full color.

The user stated that the strange mode suddenly kicked in while watching YouTube.  Granted, a G3 is not going to be the best platform for YouTube viewing, but is it possible that the video chip "blew a fuse", so to speak, dealing with video that it couldn't handle?

I re-imaged the laptop, and now it's fine again, and I'm watching YouTube with no problems.  I'm just curious though if anyone else has run into this bizarre issue.

Thanks!

John

기기:

iBook G3 800 mHz14"
iBook G3 800 mHz14"

현황:

open

편집 작업: rdklinc ,

제목:

Video shows strange "high contrast" display upon boot

본문:

Hi! A customer returned an iBook G3/800MHZ...it booted fine, and looked great upon booting, but about 10 seconds after the desktop appeared, the video suddenly switched to an odd mode that I can only describe as looking like the contrast was cranked all the way up, or possibly switched to 16 color mode, or something similar. It did not seem that there was a defect with the screen, and it did not behave like the common G3 "video issue" that is so prevalent. Again, immediately upon boot everything looked fine, option mode lookslooked fine, the Apple icon while booting lookslooked fine, etc. It's just upon completion of booting that this weird mode kicked in. The video preferences dodid not show any altered settings, and the computer clearly thinks it'sshowed that it was in the highest resolution mode with full color.
Hi! A customer returned an iBook G3/800MHZ...it booted fine, and looked great upon booting, but about 10 seconds after the desktop appeared, the video suddenly switched to an odd mode that I can only describe as looking like the contrast was cranked all the way up, or possibly switched to 16 color mode, or something similar. It did not seem that there was a defect with the screen, and it did not behave like the common G3 "video issue" that is so prevalent. Again, immediately upon boot everything looked fine, option mode lookslooked fine, the Apple icon while booting lookslooked fine, etc. It's just upon completion of booting that this weird mode kicked in. The video preferences dodid not show any altered settings, and the computer clearly thinks it'sshowed that it was in the highest resolution mode with full color.
 
The user stated that the strange mode suddenly kicked in while watching YouTube. Granted, a G3 is not going to be the best platform for YouTube viewing, but is it possible that the video chip "blew a fuse", so to speak, dealing with video that it couldn't handle?
 
I re-imaged the laptop, and now it's fine again, and I'm watching YouTube with no problems. I'm just curious though if anyone else has run into this bizarre issue.
 
Thanks!
 
John

기기:

iBook G3 800 mHz

현황:

open

편집 작업: rdklinc ,

제목:

Video shows strange "high contrast" display upon boot

본문:

Hi! A customer returned an iBook G3/800MHZ...it booted fine, and looked great upon booting, but about 10 seconds after the desktop appearsappeared, the video suddenly switched to an odd mode that I can only describe as looking like the contrast was cranked all the way up, or possibly switched to 16 color mode, or something similar. It did not seem that there was a defect with the screen, and it did not behave like the common G3 "video issue" that is so prevalent. Again, immediately upon boot everything looked fine, option mode looks fine, the Apple icon while booting looks fine, etc. It's just upon completion of booting that this weird mode kicked in. The video preferences do not show any altered settings, and the computer clearly thinks it's in the highest resolution mode with full color.
Hi! A customer returned an iBook G3/800MHZ...it booted fine, and looked great upon booting, but about 10 seconds after the desktop appearsappeared, the video suddenly switched to an odd mode that I can only describe as looking like the contrast was cranked all the way up, or possibly switched to 16 color mode, or something similar. It did not seem that there was a defect with the screen, and it did not behave like the common G3 "video issue" that is so prevalent. Again, immediately upon boot everything looked fine, option mode looks fine, the Apple icon while booting looks fine, etc. It's just upon completion of booting that this weird mode kicked in. The video preferences do not show any altered settings, and the computer clearly thinks it's in the highest resolution mode with full color.
 
The user stated that the strange mode suddenly kicked in while watching YouTube. Granted, a G3 is not going to be the best platform for YouTube viewing, but is it possible that the video chip "blew a fuse", so to speak, dealing with video that it couldn't handle?
 
I re-imaged the laptop, and now it's fine again, and I'm watching YouTube with no problems. I'm just curious though if anyone else has run into this bizarre issue.
 
Thanks!
 
John

기기:

iBook G3 800 mHz

현황:

open

원문 게시자: rdklinc ,

제목:

Video shows strange "high contrast" display upon boot

본문:

Hi!  A customer returned an iBook G3/800MHZ...it booted fine, and looked great upon booting, but about 10 seconds after the desktop appears, the video suddenly switched to an odd mode that I can only describe as looking like the contrast was cranked all the way up, or possibly switched to 16 color mode, or something similar.  Again, immediately upon boot everything looked fine, option mode looks fine, the Apple icon while booting looks fine, etc.  It's just upon completion of booting that this weird mode kicked in.  The video preferences do not show any altered settings, and the computer clearly thinks it's in the highest resolution mode with full color.

The user stated that the strange mode suddenly kicked in while watching YouTube.  Granted, a G3 is not going to be the best platform for YouTube viewing, but is it possible that the video chip "blew a fuse", so to speak, dealing with video that it couldn't handle?

I re-imaged the laptop, and now it's fine again, and I'm watching YouTube with no problems.  I'm just curious though if anyone else has run into this bizarre issue.

Thanks!

John

기기:

iBook G3 800 mHz

현황:

open