주요 콘텐츠로 건너뛰기
도움말

현재 버전 게시자: oldturkey03 (투표 내용) ,

제목:

Will boot fine to safe mode, but not regular

텍스트:

MacBook Pro 15" will boot with chimes. Blue screen but no icons, no mouse pointer. Just a blue screen.
However, I can boot to Safe Mode with all icons and mouse pointer. I have done a disk check and a verify permissions check. Nothing really major in the logs.
I tried to boot from DVD, but the drive just spits it out. I will replace the DVD drive. But I'm not able to boot it even with the DVD unplugged.
Any ideas?
- == Update ==
+== Update ==
- Found that the issue was two fold: The new cd drive helped the machine boot properly. I was able to reinstall the OS. Also, it turns out the FireWire port is bad. I did a little search on the intertubes and found that this can be overcome by moving the .kext files out of the Extensions folder. Because this machine is going to be used by my niece and she would have no reason to use FireWire, I went ahead and moved all IOFireWire related .kext files out and the machine is now functioning properly. The only issue I noticed was a problem with a little bit of a "stutter" in the OS behavior. When opening safari, the machine will hang slightly. I've watched for the logs, but find nothing related. I might have fixed it with the upgrade to 10.6.4...
+Found that the issue was two fold: The new cd drive helped the machine boot properly. I was able to reinstall the OS. Also, it turns out the FireWire port is bad. I did a little search on the intertubes and found that this can be overcome by moving the .kext files out of the Extensions folder. Because this machine is going to be used by my niece and she would have no reason to use FireWire, I went ahead and moved all IOFireWire related .kext files out and the machine is now functioning properly. The only issue I noticed was a problem with a little bit of a "stutter" in the OS behavior. When opening safari, the machine will hang slightly. I've watched for the logs, but find nothing related. I might have fixed it with the upgrade to 10.6.4...

기기:

MacBook Pro 15"

현황:

open

승인된 답변:

+29802

편집자: Jason Luckey ,

제목:

Will boot fine to safe mode, but not regular

텍스트:

MacBook Pro 15" will boot with chimes. Blue screen but no icons, no mouse pointer. Just a blue screen.
However, I can boot to Safe Mode with all icons and mouse pointer. I have done a disk check and a verify permissions check. Nothing really major in the logs.
I tried to boot from DVD, but the drive just spits it out. I will replace the DVD drive. But I'm not able to boot it even with the DVD unplugged.
Any ideas?
+
+ == Update ==
+
+ Found that the issue was two fold: The new cd drive helped the machine boot properly. I was able to reinstall the OS. Also, it turns out the FireWire port is bad. I did a little search on the intertubes and found that this can be overcome by moving the .kext files out of the Extensions folder. Because this machine is going to be used by my niece and she would have no reason to use FireWire, I went ahead and moved all IOFireWire related .kext files out and the machine is now functioning properly. The only issue I noticed was a problem with a little bit of a "stutter" in the OS behavior. When opening safari, the machine will hang slightly. I've watched for the logs, but find nothing related. I might have fixed it with the upgrade to 10.6.4...

기기:

MacBook Pro 15"

현황:

open

편집자: originalmachead ,

제목:

Will boot fine to safe mode, but not regular

텍스트:

MacBook Pro 15" will boot with chimes. Blue screen but no icons, no mouse pointer. Just a blue screen.

However, I can boot to Safe Mode with all icons and mouse pointer. I have done a disk check and a verify permissions check. Nothing really major in the logs.

I tried to boot from DVD, but the drive just spits it out. I will replace the DVD drive. But I'm not able to boot it even with the DVD unplugged.

Any ideas?

기기:

MacBook Pro 15"

현황:

open

원문 게시자: Jason Luckey ,

제목:

Will boot fine to safe mode, but not regular

텍스트:

MacBook Pro 15" will boot with chimes. Blue screen but no icons, no mouse pointer. Just a blue screen.

However, I can boot to Safe Mode with all icons and mouse pointer. I have done a disk check and a verify permissions check. Nothing really major in the logs.

I tried to boot from DVD, but the drive just spits it out. I will replace the DVD drive. But I'm not able to boot it even with the DVD unplugged.

Any ideas?

기기:

MacBook Pro 15"

현황:

open