주요 콘텐츠로 건너뛰기

LCD scherm functioneert niet, HDMI out werkt wel

De laptop toonde verschijnselen van een backlight die stuk aan het gaan was (knipperende backlight die na "buigen" van het scherm het weer even deed).

Daartoe het scherm vervangen voor een nieuwe, maar die gaf geen reactie (scherm bleef in z'n geheel uit, laptop ging wel gewoon aan).

Dus ben ik gaan troubleshooten:

1) Oude scherm met slechte backlight teruggeplaatst, die gaf ook geen reactie meer;

2) LCD kabel vervangen voor een nieuwe, dat gaf met zowel het nieuwe als het oude scherm ook geen reactie;

3) Is geen RAM probleem o.i.d., want laptop geeft wel beeld via extern HDMI scherm (laptop heeft geen VGA poort o.i.d.);

4) FN+F5 enzo maakt ook geen verschil.

Kan het zijn dat de connector op het moederbord stuk is? Of is er iets heel anders aan de hand? Wat zou de volgende stap zijn om te troubleshooten?

이 질문에 답하기 저도 같은 문제를 겪고 있습니다

좋은 질문 입니까?

점수 0
댓글 달기

답변 2개

Dag Roy,

Het klinkt misschien lullig, maar als je het scherm vervangen hebt, en de LCD flex kabel al vervangen hebt, dan is het verstandig om de laptop naar een specialist te brengen. Je kunt alles eens grondig reinigen met isopropanol, maar ik vermoed niet dat het een vettige of vieze verbinding is.

Met een beetje pech kun je bijvoorbeeld met statische elektriciteit een heleboel kapot maken. En dat is maar een van vele dingen die je fout hebt kunnen doen.

Er is vast wel iemand in de buurt die no cure no pay heeft of voor een paar euro wel even wil kijken voor je.

Groet, Brenda

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0

댓글 1개:

Dank voor je reactie Brenda, maar ik heb echt netjes mijn anti-statische bandje om gehad... Zou het niet kunnen dat er een sluiting in het scherm heeft gezeten? En als dat zo is, waar/hoe begin ik dan met doormeten? (a)

Heb in m'n leven al heel wat schermen vervangen, ac poortjes gesoldeerd en weet ik wat, maar dit is me gewoon nog nooit overkomen (a)

댓글 달기

Kan je ons een foto van het moederbord bezorgen? vooral de plaats van de connectie, front en back? :)

Updaten (25-01-17)

Op het eerste zicht kan ik niets opmerken, je zal toch eens met de multimeter moeten kijken of het signaal goed wordt doorgegeven.

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0

댓글 1개:

Achterkant:

https://imagebin.ca/v/39zm3USYNV6o

Voorkant:

https://imagebin.ca/v/39zmK2PMOexW

Heb momenteel geen beter camera bij de hand, als de afbeeldingen te onduidelijk zijn dan hoor ik het graag, dan probeer ik nog eens met een andere camera.

Bvd!

댓글 달기

귀하의 답변을 추가하세요

Roy Arisse 님은 대단히 고마워 할 것입니다.
조회 통계:

24 시간 전: 0

7일 전: 0

30일 전: 0

전체 시간: 83