메인 콘텐츠로 스킵하기

집에있는 영화, 음악, 멀티미디어. 자사의 안내서를 사용하여 서라운드 사운드 A/V 수신기 또는 일반 스테레오 수신기, 전력 증폭기, 프리 앰프, 스피커 및 iPod/블루투스 스피커 시스템에 이르는 홈 엔터테인먼트 장치를 수리하십시오.

2813 질문 전체 보기

No sound coming out of my sound bar help please I have a jbl cinema sb

I have a jbl cinema sb400 two days ago it stopped working so I don’t get no sound from the aux,Bluetooth or neither the hdmi or the optical output so I went to bestbuy with the geek squad crew but they couldn’t help they said they will send it Texas so I want to ask you my people of ifixit how can i fix it myself I look at the website and some people said it’s a bad preamp but how I changed it and what is it exactly I think the people of I fix it should open a new category for home theater sound system

Update (08/31/2018)

Block Image

Hello Dan thanks for your reply I been looking for 2 hours for the IC but I connot find them I found those IC801 and IC802 but not the IC (tpa3116) how I do it or it will be under different name please help me can you point it out with a screenshot and draw a circle please thanks

Update (09/01/2018)

Block Image

Thank you for your help my friend i saw page 31 and i guess the ic U501 and U502 are under the heatsink correct???? I really appreciate your help my friend

Update (09/01/2018)

Block Image

Thats the

답변되었습니다! View the answer 저도 같은 문제를 겪고 있습니다

좋은 질문 입니까?

점수 3

댓글:

@victorifixit post some good images of your boards with your question. That way we can see what your boards look like. It might help @abrsvc to identify the IC for you. Use this guide Adding images to an existing question for that

의 답변

Hello how you doing bro i found them they were under the heatsink but it doesn't seem like burn or anything

[image|1533773] there is anyway to test them??

의 답변

yes there is but it will depend on what type of measuring equipment you have. Let's see if @abrsvc is going to pick this up for you.

의 답변

How do i know they are bad ???

의 답변

@victorifixit as a normal DIY'er and without having access to an oscilloscope etc., it will be very difficult to test those. Personally I disagree that those are the problem. But then I do not know as much as those that have fixed 100's of these. You have checked to make sure that you have power going to all components. It turns on but has no sound. Correct? What have you checked thus far? What tools do you have?

의 답변

14에 댓글 더 나타내기

의견 추가하세요

9개의 답변

선택된 해법

On the internet I read a lot of issues about the JBL soundbar, most of them have suddenly no sound at all everything seems to work fine, the on/off, input change, Bluetooth, pairing with subwoofer, remote etc. etc. all works fine but there is no sound from the bar or from the subwoofer.

The cost JBL is charging for repairing is so high it is not economic anymore. So the dump is the only way left?

Due to the many problems with this JBL soundbar I read on the internet, and the high costs JBL calculate for repairing it, it is time to do some investigation on what's going wrong with this piece of China electronics........

Please see my youtube video how to fix this problem with “no sound” out of the JBL soundbar……

https://youtu.be/bpaNqYrh2tU

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 1

댓글:

Hi @henzelmen ,

Well done to find the cause of the problem.

You didn't happen to notice if the inductor was rattling about in the soundbar by any chance?

I'm wondering though if the "nc" designation means "no change" (replacement "has to be" the same value or 'not changed' when the last time the circuit was updated), rather than "not connected". If it were "not connected" the soundbar should have been working without it

의 답변

Hi Jayeff, thanks for your compliment.

I don't mention about it in the video, but I did search for a loose coil but did not find it. Now the coil is so small that it can be rolled out unnoticed when the loudspeaker was opened by me. Later, when everything was mounted again, I thought I did not look if the coil might have been stuck to one of the loudspeaker magnets, so ... maybe it's still there.

You're absolutely right about NC, it can mean anything and without a coil it just does not work. Not connected was more of a guess from me, but your explanation could absolutely be right.

의 답변

의견 추가하세요
가장 유용한 답변

Hi @victorifixit ,

Here’s a link to the service manual for your system.

When the sentence below the Document preview box changes from This file is downloadable free of charge: ...processing... to This file is downloadable free of charge: Download, click on Download, as this is the download link. Be patient, it takes a little while to find the file.

It contains the circuit details and parts list which may help you solve your problem.

I suggest that you check the power supply outputs first to make sure that they’re OK.

If you don’t know what you’re doing you can cause more problems than you had before you started. I suggest that you contact a reputable, professional electronics repair service and ask for a quote to repair the system.

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 2
의견 추가하세요

These systems contain pre-amps and amps. The sound bar will take the incoming signal and filter out the low end and send it via bluetooth to the sub-woofer. A few questions:

1) Does the system still "pair"? Is the pair light on, on the subwoofer?

2) Are you getting any sound at all from the soundbar?

If no sound at all, then I would suspect a problem with the soundbar. A problem here will prevent the sub-woofer from working. Start with the soundbar. Open up the back and look for discolored components or bulged components. If you can, post some pictures of what you find. We'll continue from there.

Dan

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0

댓글:

Hello how you doing dan i have the same problem where is the pre amp or amps located on the sound bar i need help please

의 답변

Reference the service manual using the link in Jayeff's answer. The amp is actually an IC (TPA3116). The pre-amp ison the same board which is in the sound bar itself.

의 답변

Look at page 31 of the service manual. The ICs are surface mounted and are on the left hand side of the board. (U501 and U502). These are 32 pin ICs.

의 답변

Sorry about the delay, a previous entered comment did not make it in...

Look again at page 31 and notice that there are connectors on the left hand side of the board. With the unit turned on and the cables removed from those connectors, measure (using a DC meter) between the + and - terminals for each of the tweeter and woofer pairs. Report the results here.

의 답변

Did changing the pair of IC TPA3116 fix the problem?

의 답변

1에 댓글 더 나타내기

의견 추가하세요

Had same issue with my SB400. All powered on, but no sound from any input. Had it checked in Dallas and it was a power supply issue. Needed to be replaced. 75$ diagnostic, 140$ total repair cost. 1 day turnaround.

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0

댓글:

Hy ...my jbl 3.1 soundbar don't pair to bluetooth what must I do

의 답변

의견 추가하세요

Hello,

I had the “no sound” issue as well. In my case the voltage regulator IC801 was broken. Service manual says it has to give fixed output of 1.8v and in my measurement I saw its output is a 1.2v.

Replacing with a new one (specifically AMS1117-1.8, 1A) fixed the problem.

Block Image

Hope that helps.

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0

댓글:

Funny I found the same on my board, I replace the Voltage regulator also, but it sometimes works and some times doesn’t

Very weird

I’m now at a loss as to what is the problem

의 답변

의견 추가하세요

Hi, this will help if there is no +5V on R130 and R132 (like my case).

Block Image

Block Image

Block Image

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0

댓글:

Sorry, can you please explain further

You connected pin 4 from CN802 to both of the resistors, r130 and r132?

의 답변

의견 추가하세요

Hi, if there is no +5V on ic 101 please check L805, mostley this inductor is comming lose from the pcb due to heat.

Block Image

Please see my video on Youtube fixing this issue………

https://youtu.be/bpaNqYrh2tU

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0

댓글:

unfortunately my L805 was not soldered by default, so I prefer no more to dig for fault.

의 답변

You can bypass the two solder points of L805 with a thin wire, it works fine I have find out.

의 답변

의견 추가하세요

@henzelmen which one did you resolder I screenshot your video is it this one I'm pointing out let me know please in your video you didn't show your final picture on how it looked after the repair

Block Image

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0

댓글:

I did put a blue arrow pointing out the one you resolder or which one is it please let me know thanks

의 답변

Yes, thats him. You can bypass the two solder points with a thin wire, it works fine i have find out.

Please see also the comments in my Youtube video!

의 답변

I tried this before, no change

The solder points look untouched and the circuit diagram suggests it has no connection

의 답변

의견 추가하세요

Here is the image of the disapeared L805

Block Image

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0

댓글:

Ok so I just need to resolder this right

의 답변

I have had it soldered, with a proposed uh coil (by henzelmen) but still no sound, altough it worked once after the repair. Should I go with the solution of Fragemis? Or should I change IC801 voltage regulator?

의 답변

의견 추가하세요

귀하의 답변을 추가하십시오

Victor 가/이 대단히 고마워 할 것입니다.
조회 통계:

지난 24시간: 19

지난 7일: 149

지난 30일: 599

전체 시간: 4,795