주요 콘텐츠로 건너뛰기

2018년 9월 21일 출시. Models A1921, A2101, A2102, A2104. GSM 또는 CDMA / eSIM 또는 nano-SIM / 64, 256, 또는 512GB / 은색, 금색 또는 스페이스 그레이. ("iPhone 10 S Max"로 발음합니다.)

208 질문 전체 보기

Front Camera not working after back glass/charging port replacement

I’ve been repairing phones in my free time for a couple of years, but have never been as stuck as I am right now.


Client handed me an iPhone XS Max which had a completely shattered back glass, and which was restarting every few minutes.

  • I replaced the back glass housing with a new original one, and after a number of hours troubleshooting, discovered that the reboots were being caused by the charging port which might have been damaged during the drop which caused the back glass to shatter, or by subsequent water damage, since large chunks of the glass were missing.
  • After successfully replacing the entire back housing and charging port, the phone was not rebooting at all, and all problems seemed to be gone.
  • Upon testing the phone post repair, I noticed that the front camera was not working, showing a black image. Please note that the Face ID sensor array seems to be working fine (unlocks phone every time, able to set up new face), rear camera works fine (in all camera and video modes), as well as the flash which works fine.
  • Things I have tried till now to try and solve the issue:
    1. Hard rest
    2. Network/settings/all content reset
    3. Re-flashing iOS using 3uTools
    4. Carefully cleaning all flex cables and logic board connection ports using isopropyl alcohol and a small brush
    5. Replaced Face ID front camera array (in this case, both Face ID and front camera did not work - as expected since this was an aftermarket front camera array replacement)
  • All the above measures have failed, and I’m on the verge of giving up and accepting that there must be some logic board damage(??)

Do you guys have any suggestions?


Thanks a lot!

답변되었습니다! 답변 보기 저도 같은 문제를 겪고 있습니다

좋은 질문 입니까?

점수 1

댓글:

Hi there, did you find a solution?

의견 추가하세요

답변 1개

선택된 해법

Since you have ruled out parts the next step would be to check the front camera connector visually and with a multimeter. You will be looking for an open line, most likely a power line. You can accomplish this by testing against a known good board or there is some free board view software you can use. You will have to search for that as I have forgotten its name.

You will need some microsoldering experience to fix the problem and if it turns out to be an open line on the 2V8 line you will have to separate the board. Let us know what you find.

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 3
의견 추가하세요

귀하의 답변을 추가하십시오

Zak Farrugia 가/이 대단히 고마워 할 것입니다.
조회 통계:

24 시간 전: 0

7일 전: 0

30일 전: 35

전체 시간: 579