주요 콘텐츠로 건너뛰기

기기를 수리하세요

수리할 권리

상점

This Nintendo DS Lite was released in 2006 as the successor to the Nintendo DS. Getting inside this device is simple, making for easy fixes.

246 질문 전체 보기

The DS won't turn on. Green light flashes for a second.

Hello,

Again I have a question about a DS Lite. This time it has the problem that it won't turn on. The green powerlight flashes for a second or two though. When I remove the Wi-Fi module, and then turn it on, the green light stays green, but it still won't power on.

I think it might be the upper LCD screen, since I replaced that. I read in someone elses question that the cable wasn't plugged in all the way. How far should it go in?

I have big fingers, so I can't really put it in farther since I can't get grip on it...

Do you think the LCD is the problem indeed (makes sense ofcourse), or something else? I tried the fuses F1 and F2, both seem to be fine.

Thank you.

Johan

답변되었습니다! 답변 보기 저도 같은 문제를 겪고 있습니다

좋은 질문 입니까?

점수 2

댓글:

This is unfortunate, have you checked both the top along with the bottom "shells" of the DS? If you do need a new ribbon cable for the top to bottom displace, then there are some people on ebay with them. I can get a link if you cant find one.

의견 추가하세요

답변 9개

선택된 해법

This usually means that a ribbon cable is disconnected. I would open up the top part of the clam shell, and Check all the ribbon cable. Use some tweezers if needed since you have big fingers. BUT! Be careful, those ribbon cables are delicate, along with the fastener clips (the black clamp where you fasten down the cable). If the cables in the top shell are properly fastened and they aren't damaged, then you might have to check the cables going from the sister board (Top shell) to the main motherboard (bottom shell). Check for damage, and check to see if its properly fastened into the both the motherboard and sister-board. Hopefully you have a Tr-wing bit (or screwdriver) to get into the bottom part of the DS.

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 5

댓글:

It's hard to tell if they're fastened properly or are damaged.. Looks fine to me. I disconnected al the ribbon cables and connected them again.

The green light stays the same, but the upper screen gives a white flash too...

의견 추가하세요

Removing the wifi card resulted in a positive response. Yes, the logic board will turn on. Fuses will only impact on charging the battery. I assume the L2/L4 inductors are fine because the system actually turns on.

The logic board powers and see that the wifi is installed. The next step is to power on the top and bottom lcds. If there is a disruption of power to any of the lcds, then it would cause the system to power on and immediately power off.

The issue has to do with the lcd ribbon cable (or connection). The ribbon cable can only in as much as it allows. When inserting, push in as far as it goes until the flared ends on each side of the flex cable touches the edges of the connector on the logic board. Make sure that you then lock the connector.

Over 80% of these issues are related to the top lcd. The top lcd has to be twisted around the hinge of the unit. This, over time, (assuming that the hinge is not broken and top half is loose) may cause a slight tear. Buy a replacement lcd and try connecting it to the logic board with the lower lcd. Turn it on and see if it works.

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 2
의견 추가하세요

Hey, 3 years later I'm answering to get some clue about this issue. I have the exact same problem, and I didn't get to repare it. I also disconect the Wifi module and the green led light stays... in the end, all the same sympthoms.

Have you finally repaired it? I'll keep researching for some clues.

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 1

댓글:

Hey, I've got this fixed. See my answer below.

의견 추가하세요

Another year later the same problem occurs.

It turned out that, for me, the top screen's ribbon cable was *slightly* loose. By 'slightly' I mean it was less than a milimeter from the furthest point. I suggest you reinsert all your ribbon cables.

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 1
의견 추가하세요

Finally, after investigating this problem for a whole night, I’ve managed to get the box fixed. It turned out to be a problem of both screens’ back light circuits on the main board got burned. So no flash on any of them when turned on (symptoms: green light lit after turned on, brightens for 1 second, and turned off; can charge properly).

You need to check all those LEDA1/2 LEDC1/2 connections on the main board all the way to the screen connectors.

Refer to the following pictures. Make sure every color coded pins are connected to each other. If not, connect them with a cable from the pin next to the screen connector to the corresponding capacitor above start button.

Block Image

Block Image

Something like this works for me!

Block Image

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 1

댓글:

Thank you :)

의견 추가하세요

OK. I have the exactly same problem. The thing is, I swapped both screen with another machine and all 4 are working fine. When the green light is on for the second, no screen flashes. Wifi module removed will make it stay green, but light green. Anyone ever got it fixed?

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0
의견 추가하세요

The inductor just straight up fell off my system, I'm so boned. Here we go, I've done work like this, but just on a larger scale

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0
의견 추가하세요

I got a problem too, I bought this non-working ds lite which I was gonna use for parts, it doesn't turn on, its green LED turns on and it's charges fine, I got it turned on but made the mistake to turn off and never got it on ever since. I was wondering what it could be before opening and messing it up. Any clues.

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0
의견 추가하세요

I have got the same problem: Bought a broken DS lite where the top screen’s ribbon cable and the hinge was broken. Bought a new top screen and it didn’t turn on. When I put in the charger (which works fine on my woking DSlite) the orange light flashes, but only at the beginning of putting the charger in. By the time it is properly in there, the light will have already turned of.

I read about it on many forums and replaced my F2 fuse, the F1 Fuse has continuity, also tried the LEDA1/2 mehod. Nothing is getting the board to work.

The board has no water damage and I use two known goof screens and a known good battery for testing. What could it be?

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0
의견 추가하세요

귀하의 답변을 추가하십시오

Johan Hendriks 가/이 대단히 고마워 할 것입니다.
조회 통계:

24 시간 전: 21

7일 전: 123

30일 전: 602

전체 시간: 30,577