The 2008-2012 Ford Escape features a revised front and rear fascia and restyled LED tail lamps.

24 질문 전체 보기

2009 Ford Escape windshield washer not spraying?

My 2009 Ford Escape windshield washer front and back stopped working at the same time a few months ago. I haven't had a chance to look at it until last night. The reservoir is filled to the max line. There hasn't been any leakage. I tested the pumps by having the hood open, windows down, and ran the motors. I know they work because they are on the same circuit as the wipers. The wipers work, but no fluid in front or back come out? Would this be a clogged pump, reservoir dirty, or clogged lines? Thanks.

답변되었습니다! View the answer 저도 같은 문제를 겪고 있습니다

좋은 질문 입니까?

점수 3

댓글:

Brian, did you find out what was causing this? I have the exact same problem. David

의 답변

Brian, did you get a resolution to your problem? I'm having the same issue. Doesn't seem right that it could be the pump, since it appears there is a separate pump for front and rear.

의 답변

Hey Brian,

I'm glad to hear it was a simple pump to replace.

PT

의 답변

Which pump did they replace since both front and back were not working? Or did they have to replace both??? Just curious, mine Escape is doing the same thing.

의 답변

having the same problem went to local AAA car service, they first asked to sign for $99 diagnostic labor. Then after they checked waved the charge since the problem with no spraying in front and back was solved in a min by untangeling the line leading from the reservoir to the nozzles. Solved.

Before I went to this service I have excuded the bad fuse, since the windshield wipers (front & back were working), also that the pump is working by opening the window and the engine cover and listening whether the pum is working, i.e., producing a noise. So talking to the mehsnic I indicated that he needs to check for cloging, or else with the line, and he focused and found the cause very quick.

의 답변

의견 추가하세요
Fixmas/픽스마스 분위기를 띄우세요
FIXMAS12 코드로 $50 이상 구매시 $12 할인을 받으십시오
Fixmas/픽스마스 분위기를 띄우세요
FIXMAS12 코드로 $50 이상 구매시 $12 할인을 받으십시오

3개의 답변

선택된 해법

I have a few questions for you.

1. Did you verify the pumps are working? If so check the hoses for kinks and check the nozzles for clogs. Use a pin or needle to clean the nozzles if they are clogged.

2. Do you have voltage to the pumps? You can check with a volt/amp meter.

3. Have you verified that the fuse(s) is/are not blown, If so replace and find out why the fuse blew. Look for chaffed wires. Pay close attention to wires under clamps. Sometimes the clamps can rub the insulation and cause a short.

Sometimes a fuse will blow for not apparent reason other than it's just old or all the stars have aligned perfectly to cause it to blow. I have had that happen on two occasions.

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 5

댓글:

My pump was gone. Replaced it and now both front and back work. Fuses were good. Thanks for the other suggestions. Sandra

의 답변

Which pump did they replace, the front or back pump (or both). Just curious, mine does not work front or back like yours did?

의 답변

only one pump for both windows.

의 답변

My pump doesn't pump. Bench tests ok, wipers work, fuse 45 looks good, but there isn't power gong to the pump. Help!

의 답변

I'm in the same boat I can't figgure it out. Put a new pump in still didn't work. All fuses and relays are good. I don't have power goin to the pump for some reason

의 답변

1에 댓글 더 나타내기

의견 추가하세요

09 Tribute, both wipers work but no washer on front or back. The pump is bi directional and is fused thru the front windshield wiper fuse. If the wipers work but the pump doesn't, ether the pump is bad or the connection on the pump is corroded. Loosen the inner fender well panel, disconnect the pump and check for power in the connector when the washer button pi pressed. If you have power, clean the connections and reconnect. Does it work? If not, replace the pump.

Thanks to my Son in Law, Mike....

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 1

댓글:

I checked the pump. it is good. And I checked the fuses they are good too. there are no voltage at the connector when I switched on the pump.Now I doubt the switch has gone.

의 답변

Also check if pump clogged some places that check your fluid levels top off with cheap fluid that can clog your system

의 답변

의견 추가하세요

Where r the fuses located?

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0

댓글:

Omg I can answer this. I have a 2009 escape. It’s on passenger side of car. To the left of your legs while you’re sitting there. On the console in center near floor. Take off that cover. Then u need to take off fuse box cover. Squeeze top and bottom of actual fusebox together by pressing tab on top and bottom and it will pop off.

의 답변

의견 추가하세요

귀하의 답변을 추가하십시오

Brian 가/이 대단히 고마워 할 것입니다.
조회 통계:

지난 24시간: 35

지난 7일: 236

지난 30일: 1,107

전체 시간: 24,625