주요 콘텐츠로 건너뛰기

2011년 10월 24일 출시 / 2.2, 2.4, 또는 2.5 GHz 쿼드-코어 Intel Core i7 프로세서

405 질문 전체 보기

MacBook crashing at installation, while creating user

Hello everyone,

I got this MacBook, that seems to have a RadeonGate issue. Whenever I tried to boot it from disk or from usb, I got to a white screen only.

After couple SMC resets and PRAM resets, I didn't get much further as well.. I then tried disabling the dedicated GPU with the nvram command (nvram fa4ce28d-b62f-4c99-9cc3-6815686e30f9:gpu-power-prefs=%01%00%00%00). I then managed to somehow boot into recovery and disable csrutil. However, all this process was ultra slow as well, so loading times are horrific.

Anyway, I then got to install MacOS El Capitan from my thumb drive. However, after going through most of the process, when trying to create a local user, the macbook crashes. Tried that 3 times in a row, with the same result all time.

The following images show it:

Block Image

Block Image

So basically, I get to that point (again, with heavily low perfomance), I enter the details, clikc on create and then after about 1-2 minutes, the macbook crashes and restarts and shows that message from the second image...

Do you see anything else, that I could try to get this fixed?

PS: Onboard diagnostics doesn't show any error.

이 질문에 답하기 저도 같은 문제를 겪고 있습니다

좋은 질문 입니까?

점수 0
댓글 달기

답변 1개

Are you trying to setup the user account on the USB drive which you are using to boot up or the internal drive?

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0

댓글 10개:

@danj on the internal drive :) I already unplugged the USB actually...

@nameless7069 - which bay is the drive in the HD or the optical? And what is the drive make and model.

@danj So, magically, when I tried again, it booted up to the login screen - when I then entered the pw, the same thing happened though (MacBook crashed and shows the info, that it restarted because of a problem).. After that restart, I am back to the white screen only... Propably will need to issue the nvram command again and see if it helps....

The drive is in the regular place (not at the optical drive). Its a mushkin TRIACTOR SSD, MNSSDTR480GB... I didn't try using another ssd yet, because I didn't think, that this could be the issue...

just as an addition: after issuing the nvram command again and rebooting, I again got to the login screen, again entered the password, got the spinning circle for about a minute and then, the MacBook crashed again.. Pretty stuck here.. You think using another SSD would be worth a try?

update: I managed to get into macOS after what feels like the 100th try.. it's extremely slow but kinda working.. Just running that MacBook Pro dGPU Disabler and then trying to get High Sierra on it, to then run TG Pro to find errors maybe..

also, little side note: activity monitor shows basically permanent 100% cpu usage, 90% being from system...

댓글 5개 더보기

댓글 달기

귀하의 답변을 추가하세요

nameless 님은 대단히 고마워 할 것입니다.
조회 통계:

24 시간 전: 0

7일 전: 3

30일 전: 7

전체 시간: 77