Skip to main content

Fully customizable all-in-one workstation. 300 GB SSD / 32 GB max RAM / Windows 7 Professional / Intel Core, Xeon, or C206 Chipset

4 질문 전체 보기

Does not post, just black screen

Hi

I got Hp z1 workstation with intel xeon and quadro 4000 gpu

the computer wont post, just spins fans and nothing on the screen

i have trouble finding anything on the internet of this issue

can it be bad motherboard, bios chip im not sure

can anybody help?

Answer this question I have this problem too

Is this a good question?

점수 0
코멘트 추가

안드로이드 수리 키트

새 스크린 혹은 배터리는 단 하나의 키트로 충분합니다.

지금 장보기

안드로이드 수리 키트

새 스크린 혹은 배터리는 단 하나의 키트로 충분합니다.

지금 장보기

2개의 답변

Most Helpful Answer

Hi,

Here is a link to the service manual for your computer.

Try the procedures found at the bottom of p.61 to see if it helps in localizing the problem.

Also try shining a torch at an angle close to the screen to check if you can detect an image. If you can you have a backlight problem with the screen.

Was this answer helpful?

점수 1

댓글:

It seems that i tried most of these, but the strange part is the pc does not beep or come with any error code, can it be corrupt bios chip?

의 답변

Hi,

Try some simple things first.

Remove the coin cell CMOS battery from the motherboard (power disconnected of course) and then press the power button for a while to drain any residual power from the motherboard. If there are any corrupted settings in BIOS this should "release" them and hopefully restore it back to its' default settings. Reinsert the CMOS battery, plug in the power and see what happens.

Use a DMM's Voltmeter function to check the various power supplies from the PSU to ensure that they are the correct voltage. Don't know your motherboard but usually there is +12VDC, +5VDC +3.3VDC supplied to the motherboard and CPU etc.

Without a schematic of the motherboard you don't know whether the problem is the BIOS or something else not allowing the process to continue to a point where the BIOS software can function. (i.e. perhaps that is why there is no beeps, you haven't got that far into POST. It may not even be starting.

Apologies if you've already done these things.

의 답변

Just tryied CMOS battery method, with no luck, i also have spare powersupply to swap with no luck,

Notebene i got two of this pc at home both with same symptoms

strange i cant find any comments on the internet of this problem

의 답변

yes also tried to swap the cpu ith i7 HD cpu and remove the discreed videocard

with no luck

의 답변

Hi,

Unless you can get a programmed BIOS chip for the motherboard to replace yours (and it still haven't been proved that it is the problem), then without a schematic of the motherboard, it has to be put down to a 'motherboard' problem.

It may have nothing to do with the BIOS.

It may be something to do with the initial power checks on the board that is done, after the power button is pressed, to ensure that the conditions are right for BIOS to even start.

These checks are inbuilt. i.e. voltage levels are detected at various points to ensure that they are correct and the board can function OK for the BIOS to proceed.

There may be no comments because mostly people don't have access to board level information and flowcharts etc as to what happens when you first press the Power button. The fan turning on may be just to allow it to get up to speed so that it can be detected as working by the BIOS for instance, I don't this for sure but it is possible.

의 답변

2에 댓글 더 나타내기

코멘트 추가

yes just remove the video card, just stay smart, do well

translated by goole

Was this answer helpful?

점수 0
코멘트 추가

Add your answer

Palli will be eternally grateful.
View Statistics:

Past 24 Hours: 2

Past 7 Days: 7

Past 30 Days: 41

All Time: 497