모델 A1001 또는 A1025 / 667, 800, 867, 또는 1.0 GHz G4 프로세서

68 질문 전체 보기

Ripping sound at startup, video goes off, makes 3 Beeps

My TI book DVI 800mhz makes a ripping sound at startup, the video goes out and it makes 3 beeps. I have to zapp the PRAM about 4 times to get it to run. When it does it seems to be fine. I took it to a local store that repairs macs and was told that I need a new Logic board. I have checked the hard drive, airport card and ram and seems to be fine. What do you think?

답변되었습니다! View the answer 저도 같은 문제를 겪고 있습니다

좋은 질문 입니까?

점수 1
의견 추가하세요

US$100 이상 또는 Pro Tech Toolkit을 포함한 모든 주문의 배송은 무료입니다!

상점 둘러보기

3개의 답변

선택된 해법

Hi! Three beeps generally has to do with a RAM issue, so I'd try known-good RAM, and also test your memory slots one at a time by putting a module in one slot only, powering on, and then in the other slot only, powering on, and resetting the PRAM immediately before powering up each time. I'd also reset the PMU while you're at it.

One thing with Titaniums is that they use "G3 RAM", with the notch more toward the middle, instead of "G4 RAM" with the notch more toward the end, like Aluminum PowerBooks. I believe they also require PC-133 RAM, as opposed to PC-100, which can be confusing, because both types fit in the same slot, although PC-100 will not work (or I've never seen it work, anyway) in a Titanium. I've come across many Titaniums which I was told were dead, only to find that they had been tested with PC-100 RAM, and replacing it with PC-133 made them come alive again.

That said, Titaniums unfortunately are not holding up well with age, and I rarely get one that doesn't have some sort of motherboard flakiness, or at least a bad RAM slot.

Also, could the "ripping" sound be the sound of a blown speaker? Resetting the PMU should make the computer produce a solid tone, so if that tone sounds distorted or rough, that could be indication of a blown speaker. Just a thought.

Good luck, and let us know what happens!

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 4

댓글:

PC-133, will run in slots that can use PC-66, PC-100, and PC-133, as it can be automaticly clocked down to 66Mhz or 100Mhz. PC-66, and PC-100 will not work in a bus that requires PC-133, And PC-66 Will not work in a bus that requires PC-100 Either, and so fourth. If this isn't the problem, than the Memory may be ECC (Error Correction Code) Memory, which i believe is incompatible with your computer.

의 답변

의견 추가하세요

thanks! i will check the ram out. i also have a 1ghz logic board for the Ti book also, just in case. daren

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0
의견 추가하세요

It sounds to me like the problem is the logic board.

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 -1
의견 추가하세요

귀하의 답변을 추가하십시오

daren Smith 가/이 대단히 고마워 할 것입니다.
조회 통계:

지난 24시간: 0

지난 7일: 0

지난 30일: 1

전체 시간: 1,800