The Nissan Altima is a mid-size automobile manufactured by Nissan, and is arguably a continuation of the Nissan Bluebird line, which began in 1957.

110 질문 전체 보기

No acceleration when car in Drive

Started car, went in reverse and when put car in drive car limped and no acceleration. Car check engine light came on. Car slowly rolled until I parked it again. Rested car for several minutes and started again and was able to accelerate to get home. Check engine light stays on. Could it be bad gas, clogged fuel filter?

답변되었습니다! View the answer 저도 같은 문제를 겪고 있습니다

좋은 질문 입니까?

점수 16

댓글:

I have a 2005 with the 2.5 Ultima and I've changed most of the sensors and then I change the fuel injectors and now it wont rev past 3500 RPMs any suggestions

의 답변

I have a 2005 with the 2.5 Ultima and I've changed most of the sensors and then I change the fuel injectors and now it wont rev past 3500 RPMs any suggestions I've changed all the senses except for the maf sensor

의 답변

And the code that comes up says I'm getting high fuel pressure which I don't understand I put a new fuel pump in it and done a lot of work to it so any suggestions or help will be greatly appreciated

의 답변

Aits the electronic box in transmission. When you turn car off it resets it. My Nissan had the same problem. Factory defect needs to be replaced

의 답변

My wife had this problem with her car, the vehicle is in "limp Mode" its because it is detecting a critical problem with your vehicle. when her vehicle did this it stayed in 3rd gear so it wouldn't accelerate quickly and it wouldn't go over 3500 rpm's. i just limped the car to a auto parts store and had them scan the check engine light and it showed that it was either the camshaft or crankshaft position sensor ( cant remember which one it was) but i replaced that sensor, disconnected the battery wires to reset the computer and it was good to go afterwards, haven't had a problem since and that was a year ago.

의 답변

6에 댓글 더 나타내기

의견 추가하세요

US$100 이상 또는 Pro Tech Toolkit을 포함한 모든 주문의 배송은 무료입니다!

상점 둘러보기

20개의 답변

선택된 해법

Your check engine light means that there is an error code stored that will tell you where the issue is. Nissans will go into a "limp home" mode that limits the engine RPM if certain codes are detected to allow you to drive the vehicle to a safe location before shutting it off. I'm assuming this is what has happened with your vehicle.

You need to plug an OBDII code reader into the plug located somewhere under your dash near the steering column and find out what the error code stored is, then do a search on that code to find out what error it represents, then on that code and your specific vehicle to find more information.

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 8

댓글:

+ And to piggy-back on Eric's answer, you can "rent" an OBDII scanner from Autozone. The way it works is that you give them a deposit that is quite a bit more than what the scanner is worth, use it, and then return it to them for a full refund of your deposit. If you don't wish to do that yourself, pretty much every auto repair shop offers a service to diagnose check engine lights.

의 답변

의견 추가하세요

Take the car to an Auto Zone and get a free computer readout to tell you what's going on with the engine. Then you'll be much better armed to know what to do. Until then you're just guessing with a very expensive piece of machinery.

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 6

댓글:

They will only give to the code witch work in some cases

의 답변

Mine is doing the same thing, but check engine light

의 답변

의견 추가하세요

Hi, just went through a similar problem with a 06 Sentre were the accelerator would have zero response when in Drive or Reverse.

We found our problem to be a bad alternator (it was charging some, but not correct ). In our situation the problem was evident with the lights on and ran fine with them off. Something about the voltage being flaky.

hope this is helpful to someone.

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 3

댓글:

Just happened today, I will check my alternator. Car would not start after I turn it off on an 06 Murano.

의 답변

I have similar problem... I drove my 2001 Nissan Pathfinder to Wal-Mart, it was fine but making my way home... My MPH, oil gauge, gas gauge all starts to flicker and back and forth motion while moving slow... The alternator, battery, and starter are all replaced and brand new... I did smell some electrical burning. Help me please.

의 답변

Me too. I can start my 2002 nissan altima and drive it for 30 miles and then it stalls the engine and the dash lights flucker and i have replaced crankshaft and camshaft sensors but still having the problem. Now what it might be is the alternator?

의 답변

More than likely it is a possitive wire coming from alternator and its touching something very hot and shorting out could just be bad wire or wire has become overheated and rubber cover has come off of the wire

의 답변

의견 추가하세요

The same thing happened to me, infinity nissan cars in 1997, most likely the oxygen sensor or the MAF mass airflow sensor, sometimes with the toggling on and off the car can run normally, it does not happen again when I clean the MAF sensor and check connection of the two sensors.

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 2
의견 추가하세요

I have same problem in my 2004 quest van. The box in transmission has a recall. What it does is if one tire is on ice and the other tire is on dry ground it locks everything out(engine,trans.), can only coast. When I start to drive van it will be locked out. You need to put it in park shut it off wait 2 seconds then restart it. It will be fine.

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 2

댓글:

Would this cause me to lose power as well

의 답변

의견 추가하세요

Disconnect the NEGATIVE cable to your battery for about 30 seconds. Reattach the cable & tighten so connection wont move. Turn/Press start until radio comes on, but DON’T press the brake peddle to start the vehicle yet! Wait 5 seconds then turn off. Next start your vehicle as usual. It may or may not fix the problem, but it should let you drive home or to your Nissan service center.

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 2

댓글:

Thanks, worked for me

의 답변

I dismantled my 2009 nissan maxima and found one of ring packs broken so I changed the cvt chain completely. Fix the tranny but still, emmediately I put the car into either reverse or drive, no acceleration and car is unable to move

Any idea buddies??

의 답변

의견 추가하세요

my 2007 nissan note engine light came on and car went into safe mode. I can't go over 1500 rpm, changed the throttle body and fuse box, but it keep breaking the fuse and go back to the same issue. we checked the wires and didn't find any breakage. Any suggestion?

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 1
의견 추가하세요

'''I have a 2008 Nissan Versa SL my car is doing the same thing as above. But the only difference is I was getting low on fuel on my way home the other night and my gas light came on this is my first time to let it get this low. It ran fine all the way home with the gas light on and so I decided to get gas the next day. Usually I park underneath the carport at my apts but they were all taken so my car sat all day out in the hot sun until around 4 pm the next day when I decided to go get gas and go to the store. The car started fine and drove fine until I was almost out of my apt complex. Then it went into limp mode I just thought I was out of gas so I crawled to the gas station across the street and got got gas. The car started again and drove fine all the way to the store and almost to my apts and then poof limp mode acting up again gas pedal goes to floor and nothing. It I let it sit the gas pedal will work it will back up but when I put it in drive the gas pedal goes to the floor like it isn't even attached it doesn't do anything. And that is where I am oh I might mention the check engine light never came on the whole time until when I got home from the grocery store and kept messing with it putting it in park starting it backing out and putting in drive one time I gave it gas and it jerked really bad. I am 66 years old and am worrying it is the fuel pump cause if that is it I am going to be with out a car I cannot afford the cost of that. I have had several people tell me to get the meter I know I can get the meter but to ease my mind I thought someone may of had the same problem nd give me some hope that it isn't going to be a 1000 dollars job. Everytime I have gone to a mechanic the bill always comes out to over 1000 dollars and I don't know if they are being honest. Thank please don't answer with check the code I know that.

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 1

댓글:

Please help! 2006 Nissan Xterra jeep. Just changed one of the sensors to solve hard starting problem and even the steaming came up & movement improved greatly but suddenly, once I engage the gear on drive, the engine steaming vibrates & eventually shuts down after a while. Also, it accelerates while you throttle but as soon as you stop throttling, same problem occurs. What is solution. Samuel from Nigeria.

의 답변

Your car was in limp mode due to "empty gas" signal. Car not running for > 30 min would get out of the limp mode. Well, a lesson learned incident.

의 답변

Please please...2004 nissan maxima starts fine all bells and whistles...only when I put in drive and push the accelerator I get a lot of rivving but no motion...car wont drive. Will abs sensor prevent this... I do have the transmission speed sensor code although nissan told those sensors are just secondary for and sensors any insight? Please 513-652-7049

의 답변

My Nissan Altima 2005 model will not accelerate, and can't move forward when I engaged forward, but move at reverse, just change camshaft sensor and fuse box but doesn't move forward, please advise me on what to do, Ola, from Nigeria

의 답변

clear the code with obd tool it will accelerate fine

의 답변

3에 댓글 더 나타내기

의견 추가하세요

My maxima stopped running and will not even go into gear HELP. Janice

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0

댓글:

My 2005 Nissan Altima it's start an idel but if you mash the gas pedel it does nothing rave up or thing what could it be

의 답변

my nissan cefiro starts but does not rev at all. obd reads APP sensor error. i changed it but the error remains

의 답변

의견 추가하세요

I have Nissan dayz and have same problem error detected is throttle error I changed it but same problem what should I do please answer

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0

댓글:

Wrong question. .. 06 altima. For a week now the fuel gauge reads no gas and gas light is on. And under my mileage dte blinks off and on. I shut off turn key on . off . on. Fast and it would ready fuel.. I turned it off in driveway earlier. And now it will crank but wont start.. It always started right up. Not now. But i can hear the fuel pump come on

의 답변

Allison it sounds like your cars out of fuel . Also if the car is out of fuel dont keep priming the pump by turning the key on and off . The pump is actually cooled by being immersed in fuel and if theres no fuel the pump will overheat and burn out. put some fuel in the car and try again

의 답변

의견 추가하세요

I have same problem with my Nissan Murano 2004, the throttle does not respond. But when i park the car for about 15mins it picks up again. I've had it scanned and the code says throttle sensors. Hadbit changed but same issue still. I'm looking at other pressure sensors to figure out where this is coming from.

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0

댓글:

I am have same issues with murano 2004.

Please his did you resolve

의 답변

Solved by gauging the transmission fluid simple.

의 답변

의견 추가하세요

Have. 2005 Nissan Altima 2.5l..just changed camshaft sensors and 02 sensor, now the car doesnt accelerates correctly. Im deaf and cant hear any noise in/from the engine. The car accelreated fine before the sensors replacement....should i reuse the old sensors or is the acceleration a new problem. Note, there are no trouble codes and no check/service engine light.

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0

댓글:

My 2013 Nissan Pathfinder will not do anything when I push on the accelerator sometimes and the rpms are not moving at all either. Their are no check engine lights that come on, so I have no clue of what to do. Any suggestions?

의 답변

의견 추가하세요

Hi, I just went to the exactly same problem. The problem is the alternator. These cars rely too much in electronical parts that need precise voltage in order to work properly; when the alternator is not working, these parts go after battery power to keep working, but, because the alternator is not working correctly and not charging the battery either, the battery will drain and it will cause a complete failure; with all the warning lights turning on and off, flickering until the car turns off.

The best you can do, If you can still start the car, go directly to a repair shop and be ready to get a new alternator and probably a new battery (they can try to recharge the battery but make sure it is done in a battery charger and not with the new alternator, that will stress him and shorten its lifespan.).

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0
의견 추가하세요

Please my nissan quest 2007 is not accelerating when on drive, i want to know if it is connected to the amplifier because the music system has stopped working. Pls help

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0
의견 추가하세요

04 nissan morando 4wd v6 accelerating issues

Check engine light turns on for both o2 sensors when throttle looses communication with the computer on the scanner. Bought a junk yard throttle body still does the same thing send the computer to get it checked out and it was fine. I literally rewired the harness from the throttle to the ecm. It still does the same thing. Runs then it feels as if the throttle doesn't respond intermittently. Like I said on the scanner it shows both throttle sensor voltage responding the same with the accelerator pedal but then it wont. I'm just thinking on buying a new one but I don't want to risk it. I know for sure the pedal is fine because the scanner is reading the voltages pressed and depressed. But not the throttle

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0
의견 추가하세요

My 04 Nissan murano will not accelerate I was pulling out the yard it backed up fine I stop to talk to someone all of a sudden I smell a unusual smell like something burnt and smelly I put it in in drive to go and it would barely move I try to back up and it did the same what could that possibly be I never a had no signs of transmission shifting badly or anything

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0

댓글:

Please help I need answers now

의 답변

this has happened to me, check if your ignition coils are swollen. check battery and alternator, if you do all this and nothing, then your ECU is the problem

의 답변

If your ignition coils are bad, the car will not accelerate

의 답변

의견 추가하세요

2008 Nissan Rogue:

We have had the car since 2011. The transmission was replaced with the recall.

The same slowing happens, take the battery cable off to reset the car, and it works for a week or more. Taken to a couple of shops, just to keep local economy going (thanks nissan), and one of them says we need a new transmission and other says it could be a loose wire.

Nissan Altima, Versa, Rogue are known to have fuel problems and transmission. But this is not our case...

We have had the TCM reprogrammed. Then afterwards other dealer(s) said to replace it...

After reading all these complaints with no solutions.

We have not drove the car for long distances, knowing the issues, so the transmission fluid has not gotten hot enough for this issue. [Knowing we can reset the "system" gives us another week or so.] But seems this is another issue with Nissan.

So is the solution to keep disconnecting the battery?

I have read multiple stories of people disconnecting the battery to get more "life" out of the short driving period, but no one has come up with a solution.

SOLUTION: [please don't tell my insurance agent] full coverage and then...PUSH IT OFF A CLIFF, OOPS!

Hope you have cliffs where you are located, if not you are screwed because the cars won't make it for a long drive!

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0

댓글:

Please help i have a nissan Quest 2004 he stop accelerating can't take off even when you push the pedal but after and the check engine light is on please let me know what to do

의 답변

I have a 2014 Nissan Altima and my car won’t accelerate either. Had oil changed right before

의 답변

John did you figure out what this problem was? I’m having the same problem.

의 답변

의견 추가하세요

I drive a Nissan Tiida 07 in Nigeria. I took my car for a repaint and it won't accelerate smoothly after I took it back, it seldom goes into a ‘limp mode’. After a day without a solution from the auto electrical guys Who says it 'll normalize, I had to read up issues and solution on this platform, I read over hours and it was worth it. Thankfully amongst many suggestions, balancing and tightening a loose battery head solved it. I realised that the car needed constant current flow to function well. If u 've limp issues, don't replace parts in a hurry, checkout for loose wires first.

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0
의견 추가하세요

I have a 2004 Nissan murano and its throwing codes p1148 p1168 p1031 and p1051. Now my issue is when I turn the car on with it in park I can rev it all I want however long I want but the seccond I put It in gear i loose throttle response. I've replaced the app and its still doing the same thing. Its ny only transportation and I got it from a buy here pay here and they are not willing to work with me. I've seen on here some people have similar issuissued none of which are solved .

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0

댓글:

Seen this and thought I'd just add just because it's still on here. I'm having the same problem. Going to change o2 sensor. I tore wire when putting tranny in. Ran for awhile now acting retarded. Rattling sounds like flex plate. But I know it's the timing been off due to o2 sensor.

의 답변

Seen this and thought I'd just add just because it's still on here. I'm having the same problem. Going to change o2 sensor. I tore wire when putting tranny in. Ran for awhile now acting retarded. Rattling sounds like flex plate. But I know it's the timing been off due to o2 sensor. I'm driving a 02 Infiniti Qx4. Just swap trans.

의 답변

의견 추가하세요

I’ve fixed Nissan Mirano whose issue was the ECM. This was after lots of trouble shooting. The car would accelerate and then lul for a few seconds and accelerate normally. Only from a dead stop. The ECM was bad. Now it has plenary of power and is running fine.

The issue im dealing with today is a 2008 Nissan Versa with a 1.8L that seems to have good power until it’s engaged in drive or reverse. Park and neutral it’s able to rev up, but in drive or reverse the RPMs bounce around 1000 and it doesn’t want to move.

Break lights work. No bad fuses. New battery. Cleaned the intake manifold.

Im stumped

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0

댓글:

any luck on fixing this? I have the same problem

의 답변

의견 추가하세요

귀하의 답변을 추가하십시오

Mary 가/이 대단히 고마워 할 것입니다.
조회 통계:

지난 24시간: 161

지난 7일: 1,209

지난 30일: 5,383

전체 시간: 227,936