메인 콘텐츠로 스킵하기

2.26 또는 2.4 GHz / 흰색 플라스틱 유니바디 인클로저

691 질문 전체 보기

Wifi-issue "No Hardware detected", but Bluetooth okay!

Dear Community,

I've read many postings in many threads about MacBook Airport/Bluetooth-Card ("No wifi-hardware installed") issues...

Also some suggestions about fixing this problems at component level.

But most of them end up in successful SMC or PRAM-Reset. Some are working at component level on the LogicBoard, but 99% of the problems are solved in changing the inductor L3404 or some in changing L3401.

But back to my special problem:

I've got problems with a combo-card (Airport/Bluetooth) in a white MacBook 13" 7.1 (Mid 2010).

A friend gave me two of these older MacBooks. One is functioning good, the second one doesn't have WiFi (while Bluetooth is okay).

At first I resetted PRAM and SMC but nothing changed.

The system goes on to say, there isn't WiFi-hardware attached...

In the system-profiler under "Network->WLAN" isn't a WiFi-card present, only the driver and WLAN-software is shown:

Block Image

The next step was to change the combo-cards between the both MacBooks.

The good system was able to see other's combo-card without problems, the bad system still doesn't "see" the airport-section of the combo-card (bluetooth was going on to functioning correctly – on the first and the second card).

So it was evident, that something isn't okay with the mainboard.

I found many dialogs to this problem – so the thread in the the macrumor-forum too:

https://forums.macrumors.com/thread...c-...

There "Dadioh" discusses with "russthechamp" about this problem.

Now I took a few measurements on my two LogicBoards (LBs) and found out, that the described inductors "L3401" and "L3404" are good. But I wondered that the voltages around the MOSFET "Q3450" were different on both LBs. I hope you could help me. I'd be very, very grateful to you, if you'd do so?

Here is the relevant part of the schematics with my voltage-values:

Block Image

What do you think about that?

Is it a defective MOSFET?

Btw: over R3450 I measure on the good LB something around 32kOhm, on the defective Board something around 13kOhm. Nominal this R has 100kOhm.

Sorry for my poor english...

I am looking forward and hope to hear from anyone who works at component level on this issue.

Best Regards from Germany! Georg

답변되었습니다! View the answer 저도 같은 문제를 겪고 있습니다

좋은 질문 입니까?

점수 0
의견 추가하세요

맥북 배터리 수리 키트

기본 가격은 $69.99

Buy Now

맥북 배터리 수리 키트

기본 가격은 $69.99

Buy Now

2개의 답변

선택된 해법

Hello community,

now I have solved the problem successfully.

It was actually the MOSFET Q3450 that I suspected.

Have it exchanged for a same from a dead motherboard and see: "Wifi onboard" works again.

Only if someone looks over ...

Georg

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0
의견 추가하세요

Before we go deep into the circuitry lets check one more part and thats the AirPort flex cable. I've encountered a few which needed a new cable as it was damaged.

For reference here's the part: Airport/Bluetooth Flex Cable for the Macbook - Apple P/N 922-9259

해당 답변은 도움이 되었습니까?

점수 0

댓글:

Hi Dan,

Thank you for the reply. I had changed the Airport combo-card 'with the flex-cable on it (the WiFi combo-card and lower speaker with it).

Therefore I'm sure, that the flex-cables and the both combo-cards are okay!

In the meantime I changed both modules vice versa two times. The result: both cards are functioning correctly with the good logic board and both have the same problem on the defective logic board.

If you have more suggestions for me, I'd be happy...

All the best, Georg

의 답변

의견 추가하세요

귀하의 답변을 추가하십시오

GeorgG 가/이 대단히 고마워 할 것입니다.
조회 통계:

지난 24시간: 0

지난 7일: 0

지난 30일: 0

전체 시간: 121